Pære chutney med spicy krydder

Dette er første gang jeg har laget chutney. Det finnes jo så mange varianter, og det kan være det perfekte tilbehøret til sterk, krydret mat eller ostefatet.

Jeg lagde av det jeg hadde. Mangler du en ingrediens er det ingen krise. Og hvis du har et favorittkrydder, kan du prøve det. Her er det bare å leke seg, smak til underveis i kokingen.

Jeg elsker sitron, og det kommer veldig godt med i denne. Her har jeg også brukt rasp fra sitronskall. Her går det masse sitroner, og jeg bruker som regel bare økologiske. De økologiske rasper jeg alltid, slik at jeg får med skallet til senere bruk. Dette har jeg i et glass i fryseren, lett tilgjengelig når jeg trenger det. Helt genialt.

Hvis du vil hermetisere og konservere til en senere anledning eller gi bort i gave gjør du det enkelt.  Steriliser glasset eller glassene du skal bruke. Fyll varm chutney i glassene, nesten helt opp til kanten av glasset. Ha på lokket og fest slik at det blir lufttett. Snu glasset med chutney på hodet og la det kjøle seg ned. Nå er chutneyen konservert og holder lenge. Jeg oppbevarer de i kjøleskap.

 

PÆRE CHUTNEY MED SPICY KRYDDER

  • 3 pærer
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 ss sitronskall
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts chili flak
  • saften av en sitron
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl rosiner

 

Fjern kjernen i pærene og skjær i terninger. Jeg har skallet på.

Ha alt i en kjele og kok opp. La det syde i 20-30 minutter til pærene er møre og konsistensen begynner å bli grøtaktig.

Ha i et vasket glass.

Hvis du vil hermetisere på en enkel måte, sjekk beskrivelsen over oppskriften.

Nydelig pære chutney med krydder til høstmiddager.

Nydelig pære chutney med krydder til høstmiddager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *