Risengrynsgrøt uten melk

Innlegget inneholder sponset produkt – https://naturligliv.no/wonderbag

Jeg vokste opp med risengrynsgrøt hver lørdag formiddag, eller er i hvertfall sånn jeg husker det. Jeg har alltid fått vondt i magen av varm melk, så grøt og kakao har blitt en vond klump og mageknip. Men det var først etter at jeg oppdaget min egen sønns melkeintoleranse, at jeg kom på tanken at kanskje også jeg ikke tålte melken så godt. Og for en endring. Jeg kan spise noe, men livet er best uten.

Så er det noen tradisjonelle retter i Norge som vi ikke så lett kommer utenom, og en av de er risengrynsgrøt. Og rundt juletider er det overalt. Da er det ypperlig å ha et alternativ å spise, både for pjokken min og meg selv.

For å gjøre grøten ekstra god tilsetter jeg noen hemmelige ingredienser, les mer om disse under oppskriften.

Risengrynsgrøt er godt, men det er litt i det søteste lager som middag synes jeg. Vi serverer flatbrød og spekemat ved siden av. Yummi!

 

RISENGRYNGRØT UTEN MELK (4 porsjoner)

  • 2 dl risengryn
  • 8 dl vann
  • 6 dl mandelmelk
  • 0,5 ts salt
  • 1-2 ss klarnet smør eller rapskokos for garantert melkefritt

 

Kok opp vann og litt salt (spar litt til senere når du smaker deg frem til perfekt saltmengde på slutten), tilsett risengrynene. La det småputre til risen har utvidet seg. ca 10 minutter.

Tilsett mandelmelken og kok opp. Rør mens du koker opp.

Når det har kokt noen minutter putter jeg kjelen i wonderbagen min for noen timer. Hvis du ikke har wonderbag kan du sette kjelen i ovnen på 100ºC over noen timer eller bruke platetoppen. På siste alternativ må du passe på at det ikke brenner seg. Wonderbag er en langtidskoker som ikke bruker strøm, hvis du er nysgjerrig, ta en titt her: https://naturligliv.no/wonderbag

Så var det de HEMMELIGE INGREDIENSENE. Når det nærmer seg slutten har jeg i 1-2 ss gelatinpulver for å øke næringsinnholdet. Jeg har også i 2-3 ss klarnet smør. Hvis du ikke tåler spor av melk, bruk et melkefritt smøralternativ eller kokosolje. La det få 10 minutter i varmen så du er sikker på at gelatinen har fått løst seg opp.

Smak til med salt.

Server og nyt <3

Samme gode grøten bare uten melk.

Samme gode grøten bare uten melk.

Kanel og sukker er vanlig på, men har du testet rosiner eller kokosblomstsukker?

Kanel og sukker er vanlig på, men har du testet rosiner eller kokosblomstsukker?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *