Sjokomelk for de som ikke tåler melk

Sjokomelk uten melk, eller med melk. Hvordan blir dette!?! Uansett, dette er sjokomelken for deg som ikke tåler animalsk melk, melken er byttet ut med nøttemelk. Denne hender det vi har i helgen, når vi skal kose oss litt ekstra til frokosten eller lunsjen. Og det er alltid poppis!

Spørsmålet om vi kan få den i hverdagen også kommer av og til, men er det like stas om vi slipper opp på alt? Ernæringsmessig vil jeg si at det ikke er det verste du kan drikke, men det er jo fortsatt en del sukker fra både daddel og banan. Som regel er det en ganske brun banan som går oppi også, og jo mer moden bananen er, desto mer sukker er det i den. Det er godt å ha noe som er forbeholdt tradisjoner, noe som kan skille seg ut, eller være noe å glede seg over som gjør det litt ekstra. Dette er i hvertfall helgekosen vår av og til.

Sjokomelk

  • 6 dl mandelmelk (eller vann + 1 ss nøttesmør)
  • 2 bananer
  • 3 ss kakao
  • 1 daddel
  • 1 ss mct olje

Ha alt i en blender og kjør på full guffe til det er en jevn blanding. Juster med evt mer kakao, og en daddel om du vil ha sterkere og søtere smak.

Du kan lage dobbel porsjon om dere er mange, eller vil at den skal holde over helgen. Fyll på en glassflaske og oppbevar kaldt. Holder seg godt et par, tre dager. Antakelig lenger også:)

Helgefrokost og sjokolademelk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *