Sommerlig og frisk potetsalat – med vinaigrette og løk i tre varianter

  • Her kommer en supergod potetsalat. Syrlighet fra rå eplesider og sting fra hvitløk, rødløk og gressløk. Perfekt kombo til den kokte poteten. Potetsalat er alltid en vinner og allsidig. Passer til grønn salat, grillmaten, spekemat, egg, fisk, fugl, lam osv.
  • Kalde poteter

  • Visste du at ved å avkjøle kokte poteter omdannes en god del av stivelsen til resistent stivelse? Det betyr fiber som ikke absorberes inn i kroppen, men som gir metthet og fylde i magen, og er kjempeviktig mat for bakterier i tarmen. Uten mat til disse organismene svekker vi fordøyelsesfunksjonen, og helsa forøvrig. Resistent stivelse gjør poteten mer blodsukkervennlig og holder kropp og hjerne i bedre form. Altså, hvor kult er ikke det!!
  • I tillegg til at fiberet steller med bakteriene i fordøyelseskanalen, et rå eplesider probiotisk, altså et tilskudd med nyttige bakterier. Eddik er et fermentert produkt, men kjøp en som ikke er varmebehandlet for å få med seg probiotikaen.

  • Poteter er en typisk norsk råvare, og er perfekt i potetsalater av den grunn. Du kan lage en vanlig variant, med eller uten melk, eller du kan lage en med dressing som ligner mer på vinaigrette. Det lager man enkelt med sunn olje, noe syrlig som rå eplesidereddik eller sitron, salt, pepper, og så kan du tilsette smaker du liker. Varianter av løk, sennep, grillkrydder osv.
  • Potetsalat med vinaigrette og tre løk

    • 14 små kokte og avkjølte poteter i biter
    • 1 dl EV olivenolje
    • 3 ss rå eplesidereddik
    • Salt
    • Pepper
    • Ca 3-4 ss hakket gressløk
    • 0,5 finhakket rødløk
    • 1 fedd finhakket hvitløk

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *