Surdeigs bollefocaccia med solbær og vaniljekrem

Min første søtbakst med surdeig, og funker glimrende. Nå baker vi ikke mye boller og slikt, men av og til i bursdager skjer det. Det blir uten tvil i form av surdeigsbakst fremover.

Det som er digg med denne, er at du slipper å trille og lage boller. Du setter deigen, klemmer den den ut i en langpanne med bakepapir og lar den heve. Så legger du på vaniljekrem og solbær, og steker.

Her ser du oppskrift på en super vaniljekrem, helt uten melk: VaniljeKREM – fri for melk og veeeldig god!

 

SURDEIGS BOLLEFOCACCIA MED SOLBÆR OG VANILJEKREM

  • 550 g siktet spelt (ersatt inntil 150 g med havre for grovere variant)
  • 50 g sukker, gjerne kokosblomstsukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 200 g vann
  • 3 egg
  • 150 g boblende surdeig

 

  • Vaniljekrem
  • Solbær – fryste eller ferske

 

Steg en er å mate surdeigsstarteren, gjør dette dag 1. Gjør du dette på morgen/formiddag kan du sette bolledeigen på kvelden, og steke på morgen dagen etter. Gjør du det på kvelden, setter du bolledeigen morgenen etter, og steker på ettermiddag/kveld samme dag. Du kan selvfølgelig gjøre det når du vil, men jeg bruker disse to alternativene fordi det passer i rytmen min.

For å lage bolledeigen blander du alle ingredienser, jeg bruker en kjøkkenmaskin, men det er mulig å gjøre det for hånd. Klem deigen ut i en langpanne med bakepapir. La stå i ca 8 timer til heving, gjerne i en lun ovn som har blitt varmet opp litt i forkant for så å bli skrudd av.

Alternativt kan du lage deigen på kveldstid, klemme den ut i en form og sette i kjøleskap natten over. Sett i en lun ovn på morgen som beskrevet over og la stå i ca 8 timer.

Etter å ha stått i 8 timer har den hevet ca til dobbel tykkelse.

Lag små hull med fingeren, og legg små klatter med vaniljesaus oppå. Legg solbær på, trykk de gjerne forsiktig ned i deigen så de ikke triller av.

Stekes i 200 grader, jeg brukte varmluft, i 15-20 minutter til gylden.

Server bollefocacciaen gjerne lun, da smaker det ekstra godt!

 

Surdeigs bollefoccacia med vaniljekrem og solbær klar for ovnen. Yummi!!

Surdeigs bollefocaccia med vaniljekrem og solbær klar for ovnen. Yummi!!

Rett ut av ovnen, lukter så digg!

Rett ut av ovnen, lukter så digg! Denne er med havre for å gjøre den litt grovere. Merkes ikke på smaken, annet enn at man blir fortere mett. Og det er like greit;)

Svært sjelden vi bruker melis i huset, dette var en av gangene. All in idag altså!

Svært sjelden vi bruker melis i huset, dette var en av gangene. All in idag altså!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *