10. LUKE – JULEFUDGE MED HVIT SJOKOLADE OG VANILJE

10 dager inn i desember! På starten virker det som en evighet, men kjenner ikke på det lenger, hehe!

Dagens luke skjuler noen deilige, hvite julefudge av sjokolade og vanilje som smelter i munnen. Istedenfor å lages med fløte er basen cashewnøtter og kakaosmør. Kakaosmør er fettet fra kakaobønnene og er veldig god på smak. Den er også mye brukt i kosmetikk på grunn av sine fuktighetsgivende egenskaper, og er ekstra god på eksemhud og tørr hud. Kakaosmør har også en del antioksidanter som har viktige regenere

Mini som ikke tåler melk var helt i ekstase, for som regel når det er sjokolade utenom den vanlige mørke sjokoladen kan han ikke spise det på grunn av at han ikke tåler melk. Så her i huset ble det fest:)

JULEFUDGE MED HVIT SJOKOLADE OG VANILJE

  • 1 dl rå cashewnøtter eller 2 ss cashewsmør
  • 1 dl smeltet kakaosmør
  • 0,5 dl lønnesirup eller fibersiurp – eller en blanding
  • 0,5 ts tørket vaniljepulver

Smelt kakaosmøret i vannbad, jeg brukte et dl-mål i metall i en kjele med kokt vann på lav temperatur. Ha oppi litt mer kakaosmør dersom det kryper under 1 dl.

Ha cashewnøttene i en liten kjøkkenmaskin, f eks en som følger med stavmikser om du har. Kjør cashewnøttene til de er pulver, gjør ikke noe om det begynner å danne seg nøttesmør.

Ha kakaosmøret sammen med cashewnøttene i kjøkkenmaskinen og bland. Tilsett lønnesirup/fibersirup og vanilje, og bland godt. Hell over i en liten brødform kledd med bakepapir eller konfektformer.

Settes kaldt for til det er stivnet, i kjøleskapet tar det ca 3-4 timer etter størrelsen.

Skjæres opp i passe biter og nytes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *