9. LUKE – ROSENKÅLSALAT MED GRANATEPLE OG MANDLER

En liten hyllest til rosenkålen!

Denne salaten altså, den smaker så godt. Syrlig og litt søt dressing, søte og saftige granateplekjerner, og knasende mandler. Og den har nydelige kontraster med det grønne og røde.

Litt fakta om rosenkålen må vi ta med. En fantastisk råvare med masse næring. August til januar er sesongen for disse små kålhodene. De er en av grønnsakene med høyest proteininnhold, har også mye fiber, antioksidanter, vitamin a, c og k, og folat.

Så enten du liker den eller ikke, rosenkål har masse å komme med. Og denne salaten kan garantert overbevise en skeptiker eller to rundt middagsbordet.

ROSENKÅLSALAT MED GRANATEPLE OG MANDLER

  • 400 g rosenkål
  • 1 ss god olivenolje
  • 0,5 granateple
  • en liten håndfull skoldede mandler, gjerne ristet – kan også byttes ut med pinjekjerner eller sesamfrø

DRESSING

  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ss god ev olivenolje
  • 1 ss lønnesirup eller honning
  • en god klype salt og pepper

Vask og skjær bunnen av rosenkålen. Skjær rosenkålen i fire båter. Ha de i en ildfast form, ha over olivenolje og masser det godt sammen.

Stekes i 180ºC i 10-15 minutter. Rør et par ganger slik at det ikke brenner seg. Rosenkålen er ferdig når de begynner å bli litt gyldne.

Lag dressingen ved å blande alt sammen. Grovhakk mandlene.

Del granateplet i to og legg granateplet med snittflaten mot hånden. Hold hånden over en bolle. Bruk en stor sleiv til å banke på granateplet mot hånden. Da unngår du altfor mye gris og kjernene løsner uten mye strev. Kjernene vil delvis falle oppi bolla selv, hjelp til med fingrene for å få de ut. Det hvite som holder kjernene på plass vil også komme med, ta dette ut.

Bland dressingen og de stekte rosenkålene. Ha rosenkålen på et fat og strø over granateplekjerner og hakkede mandler. En siste sveip med pepperbøssen gjør seg også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *