Bananpannekaker

Nå har jeg endelig testet bananpannekaker! Og med et av mine favoritter fra krydderhylla – kardemomme!

Disse er perfekt om du har bananer som har blitt litt for modne. Så slipper du å kaste!

Disse er gode fra panne med smør, rømme, syltetøy eller brunost. Og hadde noen til overs, er de gode i matpakka.

Har du fryste bær i kjøleskapet kan du lage syltetøy med chiafrø. Det som er så genialt med chiafrø i syltetøyet er at det gir en rundere smak og fyldig konsistens, og behovet for å tilsette søtt reduseres. I tillegg får mer omega 3, fiber, protein, kalsium, magnesium og jern i kosten. Metoden er enkel, bær som tines, røre inn chiafrøene og la det svelle i 10-15 minutter.

Bringebærsyltetøy med chia: http://www.helenesundby.no/bringebaersyltetoy-med-vanilje-og-chiafro/

Jordbærsyltetøy med chia: http://www.helenesundby.no/jordbaer-og-chiasyltetoy/

Bananpannekaker

  • 2 modne bananer
  • 2 egg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme

Kjør alle ingredienser i en blender eller stavmikser.

Stekes på medium-svak varme. Snu pannekakene når du de er mindre deigete. Side nummer to tar ikke så lang tid. Mine ble litt i det bruneste laget, så lavere temperatur neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *