Butterfly kylling med urte- og sitrusmarinade

Urter, sitrus og kylling er en nydelig kombo. Denne gangen har jeg laget marinaden hovedsakelig med eteriske oljer som er veldig aromatiske og passer ypperlig med mat.

Hvorfor bruke oljer lurer du kanskje. Og det tenkte jeg før også, men faktisk har jeg funnet noen fantastiske fordeler med de. Jeg bruker de allerede på huden, i luften og i massasje, og er superfornøyd med oljene mine. Jeg brenner jo for en grønn livsstil med minst mulig miljøgifter, både for meg men også fotsporene jeg legger igjen i denne verden. Vil du vite mer sjekk her: https://docs.google.com/document/d/1Oo5sLsqdaD84L7fEHfZnzfTspLwzkO6p-APiZg0VG8k/edit

Så var det disse fordelene da. For det første er det superraskt. Uten å kutte og rote rundt, er det bare å åpne korken og dryppe de edle dråpene ut av flaska. Men i tillegg legger det igjen lite lukt på hendene. En tredje fordel er når jeg er på reiser, da har jeg smakstilsetninger lett tilgjengelig i små flasker som jeg ofte uansett har med meg. Men pass på! Oljene er meget aromatiske og sterke, så en dråpe gir MYE smak.

NB! Velg et kvalitetsmerke hvor de eteriske oljene kan benyttes innvortes, ikke alle eteriske oljer har god nok kvalitet.

Kyllingen

 • 1 hel rå kylling
 • 1 squash
 • 1 paprika
 • 1 håndfull cherry tomater
 • 3-4 fedd hvitløk
 • 4 dl vann

Når jeg steker hel kylling fra rå tilstand deler jeg den alltid opp langs ryggen og bretter den ut. Bruk en stor, skarp saks, det er det letteste. Metoden kalles butterfly kylling, og gjør at kyllingen stekes jevnt, slik at bryst og lår er ferdig samtidig og like saftige. Yum yum!!!

Legg i en ildfast form eller dypt stekebrett.

Bland urtemarinaden, oppskrift under, og pensle kyllingen.

Skjær squash og paprika i passe biter, og legg det og tomater rundt kyllingen. Knus hele hvitløksfedd og legg de mellom grønnsakene. Hell over vannet, ikke på kyllingen, da renner marinaden av.

Stekes i 160 grader i ca 1,5 time. Du vet at kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader (pass på at termometeret treffer den tykkeste delen av kjøttet og ikke kommer inntil ben) eller når låret løsner lett.

Pensle det som er igjen av marinaden underveis i stekingen.

Urtemarinaden

 • 1 dl olivenolje eller flytende klarnet smør
 • 2 finhakket fedd hvitløk
 • 1 ts paprikapulver
 • 0,5 ts salt
 • 0,5 ts nykvernet svart pepper
 • 6 dråper appelsinolje
 • 3 dråper sitronolje
 • 3 dråper spisskumminolje
 • 3 dråper rosmarin
 • 1 dråpe oregano

Bland alle ingrediensene og finn frem en pensel, en skje eller kanskje enda bedre – fingrene – for å smøre kyllingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *