Salt og sprø grønnkålchips – snacks til hverdagen

Det er morsommere å spise grønnsakene på ulike måter enn når det blir ensformig. Grønnkål chips er veldig enkelt og raskt å lage, sunt som bare det og smaker deilig.

Du kan enkelt lage ulike smakskombinasjoner, for eks lønnesirup og kanel, olivenolje og maldonsalt (og kanskje litt pepper), hjemmelaget grillkrydder eller kanskje honning og maldonsalt… Her kan du være kreativ!

 

Litt om grønnkålen..

Grønnkål er en robust sak og tåler også vinterens påkjenninger. Frost vil gjøre kålsmaken mildere. Grønnkål er derfor den mest harføre i kålfamilien. Den norske sesongen er fra august til desember.

Grønnkål består av dyp grønne store blader som kruser seg langs en tykk stilk. Stilken er trevlete og ikke så god å spise. Jeg synes grønnkålen holder seg godt i kjøleskapet. Om du ikke vet hva du skal bruke den til kan den fryses ned, men da er det greit å fjerne stilken og rive bladene i passe biter for senere bruk.

Grønnkål er anvendelig, super i smoothie, stuing, i salaten, pynt på fatet, i supper og omeletter, wokker og mye mer.

Den er også en av de mest næringsrike grønnsakene og blir ofte omtalt som supermat. Jern, A- og C-vitamin, lutein, antioksidanter, fiber, kalsium og magnesium for å nevne de viktigste.

 

 

Grønnkål chips med salt

  • 4 blader grønnkål
  • 1 ss olivenolje
  • en klype maldonsalt

 

Vask grønnkålen og klem ut vannet i et håndkle. Riv av bladene i passe porsjonsbiter.

Ha bladene på et bakebrett og hell over olivenoljen. Masser olivenoljen slik at den fordeles jevnt over bladene. Grønnkålen tåler litt røff behandling, med litt massasje kan den bli litt mindre trevlete. Dryss over maldonsaltet.

Stekes i varmluft på 180ºC i 5-7 minutter, til bladene er sprø. Følg med de siste minuttene, og kjenn gjerne på grønnkålchipsen underveis.
 

   
 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *