Kinesisk biffgryte


Jeg er veldig klar for litt mer sommervarme, selv om jeg liker norsk sommer, er det bittelitt kaldt altså. Mens jeg venter varmer jeg på kinesisk «comfort food».

Denne oppskriften er like genial sommeren er god og enkel. Lag med de grønnsakene du digger, og med kjøttet du vil ha. Jeg har lagd denne utallige ganger, og den skuffer aldri.

I oppskriften vil du kanskje finne noe du ikke har prøvd før. Å blande kjøttet med natron. Dette gjøres for å få skikkelig møre og saftige kjøttbiter.

Kinesisk biffgryte

2 løk i strimler
4 fedd hvitløk finhakket
1 rød paprika i strimler
Chili etter ønske
EV olivenolje
400 g biff i strimler
1 ts natron
3 dl vann
1 ss potetmel
1 ss eplesidereddik
3 ss soyasaus, tamari for glutenfri
1 ts pepper
3 vårløk i skiver
2 ss sesamfrø

Ha kjøttstrimler i en bolle, strø over natron og bland. La stå i 10-15 minutter, ikke mer.

Skjær grønnsakene, ikke vårløk, og stek i panne med olje til mykt og blankt.

Skyll kjøttet og la det renne av seg. Ta ut grønnsakene, ha i mer olje og varme i panne for å frese kjøttet. Når kjøttet har fått farge, tilsett grønnsakene som er satt til siden og sett på laveste varme.

Bland vann og potetmel, ha i panna og rør med en gang. Snart vil dette tykne og bli digg saus.

Ha over vårløk og sesamfrø.

Fullkornsris eller blomkålris passer perfekt til.

Varmende biffgryte med asiatiske smaker.
Nommenom?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *