Marsipan

Det er mye dårlig marsipan i omløp, mange kjøpemarsipaner har så lite som 40% mandler i seg og resten raffinert sukker med null næringsverdi som setter blodsukkert i kok!

Lager du selv kan du øke mengde mandler og velge noe annet enn raffinert sukker. Dadler er et godt alternativ, og verdt et forsøk om du ikke er så kjent med dadler:)

 

Marsipan

  • 200 g skåldede mandler
  • 100 g dadler uten stener
  • 1 ts kokosolje

Ha mandlene i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til det er fine korn. Ha i dadlene og kokosoljen og kjør til det er godt blandet. Dersom det ikke klumper seg ta deigen ut og kna den slik at den blir sammenhengende.

Så er det bare å forme marsipanen slik du vil ha den. Kjempegodt å dyppe de i sjokolade og strø over hakkede nøtter, appelsin- eller sitronskall, tørket bær som er knust osv. Her er det bare å la fantasien løpe.

Oppbevar de kaldt. Egner seg også til frysing for lenger oppbevaring.

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *