Ovnsbakt laks med ramsløkmajones og syltet agurk

Fiskemiddaginspirasjon! En liten men oppkvikkende vri på den tradisjonelle laks med kokt potet, smeltet smør og syltet agurk.

Ovnsbakt laks med ramsløkmajones og syltet agurk (3-4 personer)

  • 600 gr laks
  • 2 ss klarnet smør
  • nykvernet pepper og ramsløksalt (evt annet urtesalt eller bare salt)
  • 400 gr poteter

 

Skjær potetene i to, eller du kan bruke partypoteter. Kok de møre. Det er lurt å tilpasse størrelsen på potetbitene slik at koketiden tilsvarer tiden det tar å tilberede fisken.

Ha laks og klarnet smør i en ildfast form. Krydre med nykvernet pepper og ramsløksalt.

Stekes i 180ºC i ca 20 minutter. Men pass på, stekelengden varierer med størrelsen på fisken. Jeg synes laksen er mye bedre litt understekt og saftig enn overstekt og tørr.

Lag den snarsyltede agurken og ramsløkmajonesen mens du venter på poteter og fisk. Oppskrift finner du under.

Syltet agurk

  • 1/2 slangeagurk
  • 4 ss eplesider eddik – eller annen eddik
  • 2 ts honning
  • 2 dl vann
  • salt og pepper

Bland eddik, honning, vann, salt og pepper. Smak og juster smakene til du liker smaken.

Bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære agurken i tynne skiver. Du kan selvfølgelig også skjære agurken for hånd, men det tar lenger tid. Effektivitet er viktig når barna roper på mat..:)

 

Ramsløkmajones

  • 1 dl majones
  • 0,5-1 ts ramsløksalt
  • 1 ts finhakket rosmarin – eller annen urt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts honning
  • nykvernet pepper

Ha alt i en bolle og bland godt.

Smak til om du trenger å balansere søtt/surt/salt(ramsløksalt).

Det er selvfølgelig mulig å bruke annet urtesalt enn ramsløk for denne majonesen. Tenker jeg skal prøve ut en dillvariant som følge til laksen.

Ramsløk plukker du selv om våren og konserverer for eksempel som urtesalt. Er du nysgjerrig på ramsløk kan du ta turen innom blogginnlegget Ramsløk – mat fra skogen – sju gode oppskrifter. Her finner du både oppskrifter og hvor du kan finne ramsløk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *