Peppermynte og lakris te

En overraskende god kombinasjon, peppermynte og lakris, om du ikke allerede har prøvd det.

Urter er alltid spennende og har mange egenskaper. Og selv om urter virker på flere områder og virker godt, er det få urter som har bivirkninger. Under ser du litt om egenskapene til peppermynte og lakris, hvilket ikke er så rent lite.

Peppermynte er fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, tarmgassdempende (karminativ), sammentrekkende, bedøvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjølende, åreutvidende, smertestillende, krampeløsende, beroligende, slimløsende, urindrivende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og friskt rensende på hud og slimhinner. Psykisk oppløftende, avslappende og nervestyrkende.

Lakris er betennelseshemmende, krampeløsende, febersenkende, slimløsende, hostedempende, bløtgjørende og smørende på slimhinnene, binyrestyrkende, mildt avførende, urindrivende, bakteriehemmende, virushemmende, immunstyrkende, magesyredempende, sårhelende ved sår i mage og tolvfingertarm, gallestimulerende, kolesterolsenkende og allergidempende.

 

Peppermynte og lakris te

  • 1-2 kvister peppermynte
  • 0,5 ts lakrispulver
  • varmt vann

Ha det varme vannet i et stort glass og ha i peppermynte og lakris. La det trekke 5-10 minutter, gjerne med lokk.

Nytes♥

Peppermynte og lakris te

Kilde:

  • http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/ment_pip.htm
  • http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/glyc_gla.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *