Smoothie med ananas og appelsin

En ny oppskrift på smoothie, forfriskende god proppfull med næringsstoffer.

Litt om næringsinnholdet..

Appelsiner er fulle til randen med viktige næringsstoffer som C vitamin, kalsium, kalium, magnesium, vitamin B1, fiber og flere antioksidanter. Appelsinen øker opptaket av jern og er ypperlig å spise i forbindelse med måltidene.

Kalsium er den viktigste byggesten i skjelettet og er viktig i alt støttevev. Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger, hjerterytme, funksjon til nervesystemet og for at blodet skal koagulere. Den bidrar også til virkningen ulike hormoner har.

Magnesium er en viktig bidragsyter til over 300 enzymer i kroppen. Magnesium er en ko-faktor i kroppens energiomsetning og dannelse av proteiner. Magnesium er essensielt for at stoffskifte, muskler og hjerte skal fungere normalt.

Ananas er en sunnhetsbombe i seg selv. Det er en god kilde til A- og C-vitamin. A vitamin er supert for synet i alle aldre og er med på å styre vekst og utvikling hos barn og unge. Ananas inneholder også et enzym som heter bromelain. Dette enzymet letter kroppens nedbryting av tungt fordøyelig mat. Enzymet hjelper blodet å koagulere, er betennelsesdempende og sårhelende. I tillegg er den en god appetitt vekker om du har mistet matlysten.

Ananasen er moden når den er gulbrun i kjøttet, lukter friskt og stilken slipper om du løfter frukten etter en av de innerste bladene. Jeg synes ananasen ofte blir fort dårlig, særlig etter at jeg har skjært i den. Så jeg kutter opp hele frukten, det som ikke spises samme dag fryser jeg ned i passe biter. Perfekt til å lage smoothie senere også.

Både appelsin og ananas er rike på C-vitamin. Dette er et livsnødvendig antioksidant, den beskytter cellene i kroppen mot skadelig nedbrytning av kroppen som skyldes frie radikaler. Frie radikaler utsettes kroppen for via forurensning, giftstoffer vi daglig omgir oss med og mye annet kroppen må håndtere at vi putter i oss og omgir oss med.

Antioksidanter styrker immunsystem generelt og bidrar dermed å forebygge forkjølelser og andre infeksjoner.

Smothie er godt og gir oss viktige næringsstoffer, men vær obs på at det også inneholder en del sukker som ikke er så bra for kroppen, men sammen med et balansert kosthold med mer grønnsaker enn frukt er viktig.

Smoothie vs juice – vi er en juicedrikkende nasjon i en juicedrikkende verden. Men dersom du ikke har problemer med å fordøye fiber, som er et symptom på ulike tarmsykdommer, så anbefaler jeg å drikke smoothie fremfor juice. Juicen er kun saft og sukker og vil gi deg et ekstra ustabilt blodsukker. Næringsstoffene er selvfølgelig også med, men et stabilt blodsukker er så viktig for helsen. Fiberet og en del av næringen i frukter sitter i de delene som en juicemaskin fjerner.

Smoothie med ananas og appelsin (2 glass)

  • 300 gr ananas
  • 2 appelsiner
  • 0,5 dl appelsinjuice

 

Kjør ananas, appelsin og juice til en smoothie og nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *