24. LUKE – SALTE OG RISTA MANDLER

Siste luke i årets julekalender. Tusen takk til deg som har fulgt kalenderen. Har du lagd noe av det som har vært delt, eller har spørsmål hører jeg veldig gjerne fra deg. Legg igjen en kommentar eller sendingen en epost. På Facebook kan du også finne meg.

Denne oppskriften gir supergode mandler som er poppis blant små og store her i huset. Høster gode ord også fra besøkende. Så er du typen som liker salt snacks er det bare å sette i gang. Det tar 30 minutter, hvor mandlene for det meste av tiden gjør seg selv. Selv nå som julen snart ringer inn er dette noe du vil rekke å lage. Perfekt å gi bort til noen du er glad i! Eller et prosjekt nå som romjula kommer og fridagene melder seg for de fleste.

Mandler er sunn snacks som kan by på sunne fettsyrer, protein, fiber, vitamin E, kalsium og magnesium. Det kan spises med god samvittighet, og ettersom mandler er så næringsrikt vil du neppe forspise seg på dette. Det metter og stagnerer sug etter snop. Så perfekt som mellommåltid eller sammen med måltider. Superdigg i salat for eksempel.

❤️GOD JUL❤️

SALTE OG RISTA MANDLER

3 dl vann

4 ss salt

4 dl mandler

evt litt ekstra flaksalt

Sett ovnen på 150ºC.

Ha vann og salt i en kjele og kok opp.

Sørg for at saltet er oppløst før du har i mandlene. La mandlene småputre i 5 minutter før du siler de fra vannet.

Ha mandlene i en ildfast form, helst uten at de ligger oppå hverandre. Stek i ovnen i 20 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *