Desserter for nyttårsaften

I dag er årets siste kveld, og for de fleste sendes den avgårde med et smell, samtidig som at det nye året ropes velkomment inn med de samme smellene. De fleste har sine tradisjoner rundt hva som serveres rundt bordet denne siste middagen før det nye året. Dersom du ikke har landet på en dessert ennå, har jeg noen veldig gode forlag.

Her er nyttårsverdige desserter som alle faller inn under mine kriterier for matlaging. De er enkle, smaker  veldig godt og tilhører de sunnere alternativene.

 

img_0736
Først ut er den luftige og kremete oreo kaka som smelter i munnen og smaker såå godt. På nyttårsaften 2015 lagde jeg denne, og den ble stående kaldt i bilen og helt glemt med all festlighetene. Bahh! Så ble heller en deilig nyttårskake.

Fire lags OREO KAKE som smelter i munn

 

img_0519

 

Den italienske panna cotta er heller ikke så verst. Og fungerer godt uten melk også, bare å bytte ut med kokosmelk, mandelmelk eller annen melk som ikke skaper trøbbel. Oppskriften finner du her:

Melkefri panna cotta med limemarinerte jordbær

 

Jordbærsorbet

 

Noe som alltid faller i smak er sorbet. Det er en skikkelig people pleaser. Pimp den opp med sjokoladesaus og nøtter, kanskje til og med karamelliserte nøtter.

Jordbærsorbet – en sikker og superenkel å lage

 

Sjokoladeganache kake med rista hasselnøtter og havsalt

 

Eller en rik og dekadent sjokoladeganasje kake med ristede hasselnøtter med friske bær som kontrast til både smak og farge.

Sjokoladeganache kake med ristet hasselnøtter og havsalt

 

img_5402

 

Denne no-bake kaken er også rik på smak, og holder leeenge. Skikkelig sjokoladeterapi!

Mørk og fyldig sjokoladepai

 

Sunn sjokolademousse

 

En sunn sjokolademousse med en hovedingrediens du kanskje ikke gjetter, men som gir fløyelsmyk sjokolademousse som smelter på tungen. Helt super med kaffe, da blir det vel kaffemoccamouse da.

Sjokolademousse

 

Sjokoladekake med kun to ingredienser

 

Denne kaka er god og perfekt hvis du ikke har tid til å komme deg til butikken for å kjøpe ingredienser du ikke har allerede. Kaka innholder kun to ingredienser som du nok sikkert har hjemme.

Glasur til kaken lager du enkelt enten ved å smelte sjokolade og helle over, eller kanskje blande inn litt fløte eller kokosmelk for en mer kremaktig konsistens. Strø over hakkede nøtter og bær, ferske eller fryste. Bruker du fryste, kan du ha de over rett før servering, evt lage en lun bærsaus til å servere ved siden av.

Sjokoladekake med to ingredienser og kremete sjokoladetopping

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *