Frokostgrøt med blåbær og kanel

Solen titter frem og skaper skikkelig vårstemning her i heimen. Våren er kanskje favorittårstiden, full av potensiale. Det blir lysere. Snø og is sildrer bort. Krokusen titter frem. Gresset spirer. Trærne slår knopper. Himmelen er blå.

Nå er ikke våren her riktig ennå, men stemningen er ikke til å klage på. Det er så deilig å kunne hente barna i barnehagen mens det fortsatt er lyst!

I dag kommer en oppskrift på en enkel grøt – perfekt uten korn og melk. Den er rask å lage, kan pimpes slik du vil ha den og passer hverdag som helg! Hos oss er det deilig å kunne ta en enkel frokost med de små. Store, dillete og lange helgefrokoster fungerer ikke alltid, eller vi skal bort, og da er det greit å ha alternativer som ikke krever like mye.

 

Grøt med blåbær og kanel (1 pers)

  • 2 egg
  • 1 dl mandelmelk
  • 1 ss kokosmel
  • 1 ss klarnet smør/smør/kokosolje
  • 1/4 ts salt
  • Blåbær – frosne eller ferske
  • kanel
  • kokosblomstsukker

 

Ha egg, mandelmelk og salt i en kjele, og pisk til det er godt blandet. Pisk inn kokosmelet til det ikke er klumper. Ha i klarnet smør. Sett kjelen på middels varme og rør jevnlig til grøten har fått en grøtet konsistens.

Ha over frosne bær, kanel og kokosblomstsukker. Og spis!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *