Rømmegrøt

Noen ganger får jeg så innmari lyst på noe spesifikt. I hele sommer har jeg hatt lyst på rømmegrøt, og for noen uker siden fikk jeg en utrolig digg rømmegrøt på stølsvidda i Valdres. Inspirert fra denne turen var det idag rømmegrøt på menyen. I denne varianten er kornet byttet ut med mandelmel. Og istedenfor raffinert sukker brukte jeg kokosblomstsukker. Det er mange varianter av søtning som er mer naturlig og sunnere enn hvitt raffinert sukker. Det hvite sukkerets tid er over.

Rømmegrøt (2 posjoner)

  • 1 boks seterrømme
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 2-3 ss mandelmel.
  • 1 klype salt

Smelt smøret i en kjele, tilsett rømmen og rør den glatt. Tilsett fløte og varm grøten mens du rører. Til slutt smaker du til med salt og mandelmel. Tilpass mengde mandelmel med ønsket konsistens.

Server med en stor smørklatt, kanel og søtning. Jeg brukte kokosblomstsukker. Neste gang er det honning som skal testes ut. Hvis du vil ha helt lavkarbo kjør på med sukrin.

Til helgen blir det ny tur til Valdres for å besøke Heia Merket, et av røde kors sine feriesteder. Her blir det litt for skjellige aktiviteter, og sikker en tur eller to i skogen for å plukke tyttebær og sopp. Kanskje også en tur til rømmegrøt-kafeen som var så koselig. Vegg i vegg med kafeen var det også en lokalbutikk med alt mulig. Det er fascinerende hvor mye de får inn på så få kvadratmeterne. Et av røverkjøpene der er lokalprodusert fjellsmør og rømme. Helt nydelig smak!  Jeg kjøpte med et lite lager sist, og blir å gjøre det denne gangen også.

 

 

RømmegrøtRømmegrøtRømmegrøt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *